Obodies

Eigen en persoonlijk

Feest, verlies, nieuw leven en de dood behoren allemaal tot ons dagelijks bestaan. Veel druïden en gelijkgestemden willen de keerpunten in hun leven graag met een druïdisch ritueel vieren of gedenken. De onderstaande OBOD-leden bieden zich aan als ritueelbegeleider of celebrant voor rituelen als doop, huwelijk, uitvaart, maar ook voor overgangsrituelen. Zij hebben de OBOD-opleiding tot celebrant gevolgd of hebben vergelijkbare kennis en ervaring (elders) opgedaan. OBOD heeft geen doctrine: er zijn daardoor net zoveel werkwijzen als dat er druïden zijn. De stijl en aanpak kunnen sterk per persoon verschillen.

Ben je niet op zoek naar een specifieke druïde, maar wil je graag andere gelijkgestemden ontmoeten? Klik dan hier voor de pagina ‘OBOD ontmoeten’ op de OBOD-LL-website >>>

Wil je jezelf als ritueel begeleider aanmelden? Klik dan hier >>>

Reset zoeken
Hanneke de Brouwer-Boemaars | Kruidengeneeskundige

Hanneke de Brouwer-Boemaars

Kruidengeneeskundige

Bij mij kun je terecht met je gezondheidsvragen/ -klachten wanneer je de oorzaak hiervan op een natuurlijk manier wilt behandelen. Want we kijken namelijk naar de kern, de oorzaak van je gezondheidsprobleem in plaats van alleen symptomen te bestrijden. En we pakken het op een natuurlijke manier aan. Ik onderzoek wat de oorzaken zijn van je klachten en bekijk hierbij het totale plaatje. Dus niet alleen de klacht zelf. Daarbij ga ik kijken welke behandelmethode en tools het beste bij je passen.

Bekijk het profiel
Coby van Tilburg | Ritueelbegeleider

Coby van Tilburg

Ritueelbegeleider

Een ritueel doet iets met ons en met onze omgeving, het maakt ons andere mensen. Een ceremonie met passende rituelen zorgt voor verbinding en waardevolle herinneringen. Of het nu is om de liefde en het leven te vieren, of om stil te staan bij overgangen waarbij we iets afsluiten.
De momenten waarbij we rituelen gebruiken noem ik Sleutelmomenten. Sleutelmomenten zijn er voor mensen die aandacht willen geven aan de belangrijke momenten in het leven.

Bekijk het profiel
Kees Boersma | Ritueelbegeleider

Kees Boersma

Ritueelbegeleider

PIPPIN: I didn't think it would end this way.
GANDALF: End? No, the journey doesn't end here. Death is just another path, one that we all must take.
Met deze woorden uit een scene van The Lord of the Rings van Tolkien wil ik graag mijn visie op leven en sterven onderstrepen. Omdat het zo treffend weergeeft hoe ik zelf in het leven sta en ook mijn visie op de overgang van onze aardse wandel naar een spirituele werkelijkheid.

Bekijk het profiel
Aukje Bor-Stokroos | Kruidengeneeskundige

Aukje Bor-Stokroos

Kruidengeneeskundige

Ik richt me op volwassen vrouwen die meer balans, zoeken en bewuster willen leven. Dit doe ik door te werken met het ritme in de seizoenen. Ze zijn voor mij een leidraad voor fysieke en mentale gezondheid, voor zingeving en een doelgericht leven in harmonie met de aarde.

Bekijk het profiel
Sylvia Lagerweij | Ritueelbegeleider

Sylvia Lagerweij

Ritueelbegeleider

Het bijzondere van rituelen is dat zij vorm kunnen geven aan het onzegbare. In tijden dat we als mens veel intense emoties voelen en ervaren, zoals bij een afscheid, dan kan het soms lastig zijn de passende woorden te vinden. Een rituele handeling kan dan helpen om op een andere manier woorden aan de emoties te geven, zodat het makkelijker en op een hele mooie en verbindende manier gedeeld kan worden met anderen.

Bekijk het profiel
André Bor | Ritueelbegeleider

André Bor

Ritueelbegeleider

Als woorden tekortschieten, dan geven rituelen vorm aan wat niet gezegd kan worden. Ik ben Counselor (in opleiding) en assisteer Celebranten/Ritueel begeleiders van OBOD bij het vormgeven van afscheidsrituelen. Ik maak gebruik van Keltische symboliek, helende verhalen en natuurwijsheid.

Bekijk het profiel
Margreeth van Eersel | Ritueelbegeleider

Margreeth van Eersel

Ritueelbegeleider

Tot mijn grote geluk mag ik mij celebrant noemen, een ceremonieel begeleider. Uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk het is om bij keerpunten in het leven stil te staan. Het geeft diepte aan zaken die moeilijk kunnen zijn of juist heel feestelijk. Het zijn niet alleen keerpunten maar vaak ook hoogtepunten.

Bekijk het profiel
Desiree Overeem | Ritueelbegeleider

Desiree Overeem

Ritueelbegeleider

Met veel plezier voltrek ik handfasting ceremonies met liefdesparen als bezegeling van hun liefde en verbondenheid. Ook begeleid ik mensen met persoonlijke rituelen; om los te laten, te bekrachtigen en om opnieuw in contact te komen met hun innerlijke licht en de natuur.

Bekijk het profiel