Margreeth van Eersel | Ritueelbegeleider

Margreeth van Eersel

Ritueelbegeleider

Tot mijn grote geluk mag ik mij celebrant noemen, een ceremonieel begeleider. Uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk het is om bij keerpunten in het leven stil te staan. Het geeft diepte aan zaken die moeilijk kunnen zijn of juist heel feestelijk. Het zijn niet alleen keerpunten maar vaak ook hoogtepunten.

Je kunt me benaderen voor rituelen voor naamgeving, handfasting/huwelijk, uitvaart (uitsluitend ritueel), overgangsrituelen en jaarfeesten.

Mijn opleiding(en) is/zijn: Serving the living and the death en Celebrating Life, begeleid door River Jones.

Contact: info@eenanderewereld.nl

Kennismaking

Je leven krijgt zoveel diepte als er bij stil wordt gestaan.

Het begeleiden bij de dood is een finale van het aardse leven, het verdient warme aandacht. Dit hoeft niet loodzwaar te zijn, er mag ook lucht gegeven worden aan verdriet.
Ook bij leven kun je al je wensen kenbaar maken. Omdat het je rust geeft. Omdat het zoveel makkelijker is voor je nabestaanden als zij niet hoeven te raden naar wat je zou willen.

De ‘vieringen van het leven’ zijn overgangsmarkeringen: handfasten, huwelijk, samenwonen, geboorte en naamgeving, verwelkomen in het land/gezin, puberteit, volwassenheid enz.
Helaas horen ook echtscheidingen bij het leven. Met of zonder kinderen, het is van belang dat zaken in de grootst mogelijke harmonie geregeld worden om om te zien zonder wrok. Een ritueel kan daarbij helpen.

Ik ben 36 jaar werkzaam geweest in zorg en verpleging en het zijn dezelfde kwaliteiten die ik nu ook ten dienste stel; betrokkenheid, ervaring, warmte, speelsheid, kwaliteit en zorgzaamheid voor iedereen die erbij betrokken is.

Het is voor mij een eer als ik, samen met jou, een invulling mag geven aan een passend ritueel of ceremonie.
Uiteraard afgestemd op jouw wensen en de wensen van de andere betrokkenen.