Verder leren

Buiten de OBOD-opleiding om is er nog een wereld aan kennis en ervaringen. Gebruik die schatkamer vooral voor je ontwikkeling.

Jij staat aan het roer

OBOD stimuleert je om zijpaden of aanvullende opleidingen (buiten OBOD) te volgen als je daar behoefte aan hebt. Jij bepaalt wat jij nodig hebt.
OBOD-leden organiseren geregeld activiteiten voor elkaar die in het verlengde liggen van ons wereldbeeld of de opleiding.

 

Training Rituelen en meditatie

Om het jaar vindt er een basisworkshop Rituelen en meditatie plaats. In deze workshop kun je datgene wat je hebt geleerd in de praktijk brengen onder leiding van ervaren tutoren. Zodra hij gepland is, zie je hem terug in het overzicht activiteiten, de nieuwsbrief en dergelijke op deze website.

Engelstalige training voor ritueelspecialist

Als ritueelspecialist of celebrant faciliteer en leidt je rituelen. Je ontwerpt, organiseert en verzorgt het ritueel in nauw overleg met de persoon die om het ritueel vraagt. Het kan gaan om een huwelijk, een uitvaart of een andere overgangsrite.

Er zijn twee online Engelstalige trainingen die je een goede start geven als celebrant. Elke training bestaat uit zes lessen die uit teksten, audio- en videomateriaal bestaan. Je kunt contact opnemen met een tutor en discussiëren over de stof. Je krijgt na succesvolle afronding een certificaat.

Bibliotheek

Er zit weinig theorie in de opleiding, maar er staat je een wereld aan boeken en andere informatiebronnen ter beschikking over druïderij en aanverwante onderwerpen. We zullen onze bieb geleidelijk aan uitbouwen.

Op de Engelse website is al een item Resources (Library) waar je van alles kunt vinden >>>