Kruidengeneeskundigen

Kruiden zijn de medicijnkast van de natuur.

Heling vanuit de natuur

Druïden leven in nauw contact met de natuur. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ze vaak allereerst daar naar een remedie zoeken bij gezondheidsklachten. Helende en geneeskrachtige kruiden horen, net als andere natuurlijke geneeswijzen tot de mogelijkheden. Veel van onze huidige medicijnen zijn ooit van planten afgeleid, denk maar eens aan Digitalis voor hartproblemen en het welbekende Aspirientje.

Kruidengeneeskunde kan goed samengaan met andere geneeswijzen, regulier of alternatief. Het is echter geenszins bedoeld als vervanging van een consult bij je (huis)arts of therapeut of als medisch advies. Raadpleeg bij aanhoudende en/of ernstige klachten altijd je (huis)arts.
Het gebruik van kruiden is niet zonder gevaar. Ze kunnen bijwerkingen hebben en tevens kunnen ze reacties aangaan met de medicijnen die je mogelijk al gebruikt. Zorg daarom dat je (huis)arts op de hoogte is van het feit dat je alternatieve geneeswijzen gebruikt.

OBOD kent geen doctrines: de visie en aanpak kunnen daardoor per kruidengeneeskundige verschillen, net als de specialisatie en ervaring.

Aukje Bor-Stokroos | Kruidengeneeskundige

Aukje Bor-Stokroos

Kruidengeneeskundige

Ik richt me op volwassen vrouwen die meer balans, zoeken en bewuster willen leven. Dit doe ik door te werken met het ritme in de seizoenen. Ze zijn voor mij een leidraad voor fysieke en mentale gezondheid, voor zingeving en een doelgericht leven in harmonie met de aarde.

Bekijk het profiel
Hanneke de Brouwer-Boemaars | Kruidengeneeskundige

Hanneke de Brouwer-Boemaars

Kruidengeneeskundige

Bij mij kun je terecht met je gezondheidsvragen/ -klachten wanneer je de oorzaak hiervan op een natuurlijk manier wilt behandelen. Want we kijken namelijk naar de kern, de oorzaak van je gezondheidsprobleem in plaats van alleen symptomen te bestrijden. En we pakken het op een natuurlijke manier aan. Ik onderzoek wat de oorzaken zijn van je klachten en bekijk hierbij het totale plaatje. Dus niet alleen de klacht zelf. Daarbij ga ik kijken welke behandelmethode en tools het beste bij je passen.

Bekijk het profiel