OBOD-leden ontmoeten

Veel leden beleven hun druïdisch pad alleen. Toch zijn er wereldwijd meer dan 150 groepen (groves en seedgroups) waar leden en belangstellenden elkaar ontmoeten en waar ze bijvoorbeeld de jaarfeesten samen vieren.

Alleen kan, samen ook

Veel leden beleven hun druïdisch pad alleen. Toch zijn er wereldwijd meer dan 150 groepen (groves en seedgroups) waar leden en belangstellenden elkaar ontmoeten en waar ze bijvoorbeeld de jaarfeesten vieren. De groepen zijn vrij te kiezen voor hun aanpak. De verschillen kunnen daardoor groot zijn en daarmee is er altijd wel een groep te vinden die jou aanspreekt.
Een deel van de vieringen van deze groves en seedgroups staan open voor belangstellenden. Je hoeft dus geen OBOD-lid te zijn om een viering te ervaren. Vaak betaal je een kleine bijdrage in de kosten en/of vragen we of je iets te eten en te drinken wilt meenemen. Kijk hieronder  in het overzicht van de groepen voor de mogelijkheden.

Aanvullend organiseren leden allerlei activiteiten die direct of indirect met druïderij te maken hebben.

OBOD Groves en Seedgroups

Grove de Dassenburcht (Badgers Burrow, midden en oost Nederland)
Obodies en andere geïnteresseerden zijn vier keer per jaar welkom bij de vieringen. Ook kinderen zijn bij deze vieringen welkom. Locaties zijn in midden en oosten van Nederland.
Contact: informatie over of aanmelden voor deze vieringen kan via dassenburchtgrove@gmail.com.
Locatie en tijdstip volgen per mail, meld dus graag op tijd aan. De bijdrage is p.p. E 5,-.

Grove de Stenencirkel (West-Friesland)
Remco en Femke organiseren regelmatig bijeenkomsten ter ere van de druïdische traditie. Tijdens bijeenkomsten kun je een gedicht voordragen, een verhaal verhaal, een muziekstuk uitvoeren of een demonstratie geven van een vaardigheid.
Ben je geïnteresseerd om een keer een bijeenkomst te bezoeken, geef je dan op door ons een email te sturen. Je komt dan op de maillijst. Vanaf dat moment ontvang je uitnodigingen. Ook introducees zijn welkom.
Contact: stenencirkel@gmail.com (Vermeld aub je naam, woonplaats en contactgegevens).

DRAOI – Druïdencirkel Noord Nederland 
Vieringen op zondagmiddag rond de jaarfeesten, op wisselende locaties in de noordelijke 3 provincies; Groningen, Fryslân en Drenthe.
Mail voor meer info: Peter: draoi@obod.nl

Seedgroup Eburos, rond Aken (D)
Nathalie Jost: eburo.seedgroup@gmail.com
Bernard Crijns: Boomkring@hotmail.com

Duinroos Grove te Den Haag
De Duinrozen komen acht keer per jaar bijeen om de jaarfeesten met elkaar te vieren. Ben je Obodie, en wil je je graag bij een grove aansluiten, dan ben je van harte welkom met ons mee te vieren. Heb je al stappen gezet op het pad van druiderij, maar ben je nog zoekende, en wil je graag een keer ervaren hoe het is om een jaarfeest te vieren? Dan is er de mogelijkheid om een van de equinoxen of zonnewenden (winter, lente, zomer, herfst) met ons mee te vieren. Neem voor deelname contact op met Linda Duinroosgrove@gmail.com

Modron Grove
Marjon Leeftink, Marjolein van ’t Noordende, Nicole Maessen en Judith Triemstra
Contact: modrongrove@gmail.com

Grove of Môr, in de randstad
Contactadres: Robbin Diepstraten. wdi@svzh.nl

Seedgroup De Witte Raaf, Epe
Seedgroup De Witte Raven viert de vier jaarfeesten met Obodies die of nog in opleiding zijn of met een opleiding gaan beginnen. Bard, Ovaat, Druïde of nog zoekende, je bent welkom bij onze viering van de seizoenen in Epe, Gelderland. Wil je erbij zijn? Mail dan naar Kees Boersma, dewitteraven2012@gmail.com voor meer informatie of bel 06-48694553.

Colour Grove
Aanmelding op verzoek. je kunt contact opnemen met Paul hoftyzer paulhoftijzer@gmail.com.
De grove heeft Obod-deelnemers op alle niveaus van de opleiding. Ook andere deelnemers welkom, maar wel met vergelijkbare uitgangspunten. Ook kinderen toegang, maar de verantwoordelijkheid ligt bij de begeleiders en/ ouder(s).
De Grove viert zeven jaarvieringen, alleen Lughnasad niet. Gewoonlijk buiten in het bos, meestal in Heumensoord op de grens van Nijmegen. Alle vieringen met aansluitende Eistedfodd en delen eten/ drinken. Bijzondere vieringen op verzoek. Aparte bomendagen.

Andere

Viering Yvonne Winoca van Alten, Dordrecht
Contact: winoca@planet.nl

Vieren in het vrije veld
Gezamenlijk op avontuur naar nieuwe vormen van vieren. Een inspirerend feestje van bekende en nieuwe mensen, op vertrouwde en onbekende plekken en momenten. Soms binnen, vaak buiten, graag samen.
Voor data en activiteiten kun je contact opnemen met taco@ijzerman.nu

Activiteiten in Groot-Brittannië
OBOD kent ook vele activiteiten in Groot-Britannië en daarbuiten. De belangrijkste zijn de twee jaarlijkse assembly’s, ledenbijeenkomsten voor alle OBOD-leden. De winterassembly in Chalice Well in Glastonbury in het weekeinde rond midwinter. De zomerassembly vindt plaats in het tweede weekeinde van juni, inclusief een open ceremonie op de Glastonbury Tor en een gesloten ceremonie in Stonehenge.