Starten met de opleiding

OBOD biedt een uitgebreide opleiding, die je thuis volgt en in meerdere talen waaronder Nederland beschikbaar is. Als je je inschrijft, krijg je maandelijks lesstof en er is een mentor beschikbaar.

Kies de vorm die bij jou past

Wat leuk dat je wilt starten met de bardenopleiding. Je hebt drie opties: de Nederlandstalige bardenopleiding in print, de combi-bardenopleiding (print NL en online EN) en de Engelstalige online versie. Wil je meer uitleg over de verschillende opties?

Introductiepakket

Je ontvangt het Nederlandstalige introductiepakket met daarin de eerste twee lessen en het boekje Wild Wisdom.

Introductiepakketprijs – € 12,00 (inclusief verzendkosten)

Als je het introductiepakket bestelt, verplicht je je tot niets en je hoeft ook niet op te zeggen.

De combi-bardenopleiding

Kies je voor combi-optie, bestel je de Nederlandstalige bardenopleiding in print én de Engelstalige online versie met audiobestanden.

Je krijgt maandelijks toegang tot dezelfde Engelstalige lessen (modules) als de Nederlandse gedrukte lessen die je ontvangt (zie de print-optie hiernaast voor de beschrijving). Daarnaast, en dit is het grote verschil, kun je allerlei audio- en videobestanden beluisteren en bekijken.

Betalen in één keer of in maandelijkse termijnen

De kosten voor de opleiding zijn eenmalig €440. Je kunt ook kiezen voor maandelijkse betalingen van 12 x € 40 (samen € 480). Wil je samen met je partner de opleiding volgen? Dan doe je samen met de Gwersu. Je partner hoeft daarom niet het volle bedrag te betalen om ook lid te worden en een eigen mentor aan te kunnen vragen.

Let op! De meeste mensen bestellen eerst het introductiepakket met de eerste twee lessen. Die ontbreken daarom als je de bardenopleiding bestelt. Dat maken we na een mailtje van jou in orde.

Bardenopleiding in print

Kies je voor deze optie, dan bestel je de Nederlandstalige gedrukte versie van de Bardenopleiding en ontvang je een jaar lang elke maand een pakket van ons.

Je ontvangt in dat jaar 48 lessen, de zogenaamde Gwersu, en extra boekjes zoals de Sacred Grove, de bardenhandleiding, het rituelenboek en acht jaarfeestboekjes. Je krijgt ook elke maand een exemplaar van het online Engelstalige magazine Touchstone en je kunt je (nu al) gratis inschrijven voor de Nederlandstalige Dryade.

Wij bieden je tijdens de opleiding een Nederlandse mentor aan.

Betalen in één keer of in maandelijkse termijnen

De kosten voor de opleiding zijn eenmalig €320. Je kunt ook kiezen voor maandelijkse betalingen van 12 x € 29 (samen € 348). Wil je samen met je partner de opleiding volgen? Dan doe je samen met de Gwersu. Je partner hoeft daarom niet het volle bedrag te betalen om ook lid te worden en een eigen mentor aan te kunnen vragen.

Let op! De meeste mensen bestellen eerst het introductiepakket met de eerste twee lessen. Die ontbreken daarom als je de bardenopleiding bestelt. Dat maken we na een mailtje van jou in orde.

Originele Engelstalige versie van de bardenopleiding

Geef je de voorkeur aan de originele Engelstalige bardenopleiding, dan kun je terecht op de Engelse website. Je moet het Engels wel redelijk goed beheersen voor die versie.