OBOD-workshop meditatie en rituelen | 27/08/2023

OBOD-workshop meditatie en rituelen

Zeist

27/08/2023

09:30 - 17:00

In twee zaterdagen (27 augustus en 1 oktober) maak je kennis met verschillende technieken voor innerlijk werk en met de manier waarop de rituelen de verschillende seizoenen markeren.

Voor druïden staat het maken van verbinding centraal. Verbinding met de natuur, met Spirit en de Andere Wereld en met Awen en onze eigen creatieve natuur. Dat helpt ons bewust te worden van het heilige in alles wat is en de natuurlijk cycli in de seizoenen en het wiel van ons leven.

Het gebruik van verschillende vormen van meditatie, innerlijk reizen en rituelen helpt ons deze verbinding te maken en te versterken. Door onze rituele cirkels staan wij verbonden in eenheid en verbondenheid met alle mensen op aarde.
We nodigen je dan ook graag uit voor deze tweedaagse workshop over Meditatie en Rituelen, die binnen de OBOD is ontwikkeld als een aanvulling op de gwersi. De workshop biedt extra handvatten en tips om je meditaties te verdiepen en je effectief te verbinden met de heilige tijd en heilige ruimte in rituelen. Samen gaan we verkennen op welke manieren jouw verbinding met de wezens, gidsen en wijsheid van de andere werelden verdiept kan worden.

 

Programma

Op twee afzonderlijke zaterdagen in het najaar verzorgen Danny Dewulf & Marjorie Pennings deze workshop, waarin we vooral gaan doen en ervaren. We nemen je mee op een reis langs oude wijsheid, nieuwe inzichten en ‘best practices’ rondom de technieken van meditatie en rituelen, zoals daar binnen OBOD mee gewerkt worden. Susan Henseler en Kate & Barry Reilly hebben de workshop zo opgebouwd, dat hij heel waardevol is voor barden & ovaten die solo op weg zijn in de traditie, maar zeker ook voor mensen die gezamenlijk de jaarfeesten willen vieren of starten met een seed-group.

De eerste dag zal geheel in het teken van Meditatie staan. We introduceren verschillende technieken voor innerlijk werk. Onderwerpen die aan bod komen zijn; intentie en focus, lichtlichaam, innerlijk reizen, gidsen en wezens in de andere wereld.

Op de tweede dag maken we kennis met de manier waarop de rituelen de verschillende seizoenen markeren. We ervaren hoe rituelen ons in verbinding brengen met de andere werelden en de magie van de heilige tijd en ruimte. Thema’s die aan bod komen zijn; intentie, het centrum en de cirkel, poorten en het aanroepen van de windrichtingen. Ter afsluiting van deze dag geven we samen een ritueel vorm.

 

Over de begeleiders

Danny Dewulf en Marjorie Pennings zijn nu ruim 15 jaar actief binnen de OBOD, met het begeleiden van retraites en spirituele reizen. Beiden getraind door Kate & Barry Reilly, Philip Carr-Gomm en Théa Worthington om het materiaal hier in het Nederlands aan te bieden. Natural Mindfulness is hun gezamenlijke passie.

Praktische informatie

Data

De workshop vindt plaats op twee zondagen: 27 augustus en 1 oktober in Zeist

Tijd

09.30 – 17.00 uur.

Kosten

€ 100,– voor de twee dagen.

Aanmelden
Je kunt een plekje reserveren via de email op marjoree@planet.nl. Je ontvangt dan een inschrijfformulier voor je definitieve aanmelding. Mocht je niet kunnen maar wel geïnteresseerd zijn, laat dat ons ook weten.

Meer informatie

Meer informatie kun je ook krijgen via 0032(0) 477388771 (Danny) of 0031(0)6-55895970 (Marjorie).